Учени установиха възрастта, в която е по-трудно да отслабнем

Учени установиха възрастта, в която е по-трудно да отслабнем

Учени установиха възрастта, в която е по-трудно да отслабнем

Защо на дадена възраст е по-трудно да се преборим с излишните килограми и коя е тя за мъжете и жените? Че заседналият живот е вреден, знаем всички, но британски диетолози от компанията Forza Supplements установиха конкретни причини и моменти от живота ни, в които трупаме наднормено тегло.

Те са проучили здравословното състояние и теглото на повече от 1000 души на различна възраст и пол.

Оказало се, че жените между 35 и 40 години свалят най-трудно излишното тегло, пише detstrana.ru. При мъжете обаче е друго - те отслабват най-трудно на 40-45-годишна възраст.

Изследователите откриха и кога е пикът на увеличаване на телесното тегло. При жените той настъпва около 38-годишна възраст, а при мъжете - на 44 г.

Анализирайки заниманията на анкетираните, диетолозите открили и причините за наднорменото тегло. При мъжете то нараства предимно заради прекомерната заетост и отдаденост на кариерата - именно те не позволяват на силния пол да се храни правилно и да се занимава със спорт.

При жените причината най-често е раждането на дете - именно майчинството, по мнението на учените, води до натрупване на излишни килограми. Тъй като майката отделя по-малко време на себе си, тъй като цялото ѝ внимание е посветено на детето.

Източник: noviteroditeli.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ