Здравето не търпи отлагане!

Здравето не търпи отлагане!

Здравето не търпи отлагане!

Всяка болест е лечима, когато се открие навреме. А единственият начин това да се случи са редовните профилактични прегледи. Освен задачата да откриват заболявания, преди да се появят симптоми или оплаквания, те могат да ни осигурят и най-важният емоционален баланс – спокойствието, че всичко е наред с най-голямото ни богатство, здравето ни. За съжаление, у нас такива прегледи масово се правят най-вече при проява на тревожни симптоми.

Пандемията от COVID-19 също ни даде сериозен урок, че трябва да поемем лична отговорност за здравето си, а грижата за него да се превърне в наш основен приоритет. И това не е просто добро пожелание. Доказано е, че превенцията намалява риска от заболявания, а по този начин подобрява и качеството на живот. И въпреки това милиони хора не се възползват от препоръчителните услуги за превантивни здравни грижи. Според последната статистика на Евростат, българите, особено в активна и трудоспособна възраст са сред най-нередовните в посещенията при личен лекар. 

Естествено, с напредването на възрастта, визитите при медицински специалисти зачестяват. В повечето случаи обаче това е следствие на вече проявени симптоми и дискомфорт, на вече развило се заболяване или дори крайно усложнено състояние. В същото време медицинската наука отчита над 90% успеваемост на терапиите при всички онкологични заболявания, хванати в ранен стадий. Статистика, която показва за поред път, че профилактиката е най-доброто лечение.

Инвестицията в здравето се отплаща в дългосрочен план. Редовните прегледи могат да спестят хиляди притеснения и похарчени пари за лечение на тежки заболявания, а много често спасяват и животи. 

На теория всичко звучи добре и напълно правилно. Всички сме съгласни, че здравето и грижата за него е много важно. На практика, обаче това е най-често отлаганата грижа - не посещаваме лекар дори за важните профилактични прегледи, често неглижираме силно изразени симптоми, с които живеем години, надявайки се да преминат от само себе си. Молим се за здраве, пожелаваме си здраве, мисълта за рак ни ужасява и се превръща в повод да избягаме от страховете се като не се преглеждаме дори за най-разпространените ракови заболявани - рак на гърдата, рак на простата, рак на дебело черво. А това са все социално значими заболявания на челни позиции по заболели в страната ни.

Липсата на време, тежката бюрокрация в медицинските структури, дългото чакане пред кабинети, трудният достъп до добри специалисти са сред най-често срещаните оправдания за отлагането на профилактичните прегледи? Но, колко дълго здравето ни трябва да чака и готови ли сме да платим цената след това?

Тази задача не търпи отлагане!

Само през септември може бързо и лесно да планирате и направите своите профилактични прегледи в Центъра за профилактика на здравето в Acibаdem City Clinic УМБАЛ Младост с 15% отстъпка. Профилактичните програми са съобразени спрямо пол и възраст и гарантират няколко ключови предимства за пациентите:

  • Ще спестите време - всички прегледи и изследвания се правят в рамките на половин ден, в комфортна самостоятелна зона и без изчакване пред кабинети
  • Ще проверите здравния си статус - пакет с най-важните прегледи и изследвания, според вашия пол и възраст
  • Ще направите скрининг за най-разпространените ракови заболявания 
  • Ще получите точна и експертна оценка от екип доказани специалисти
  • Ще имате копие от всички проведени образни, функционални и лабораторни изследвания

Можете да избирате между следните пакети: 

Важна част от концепцията на болницата за профилактика е превенцията, в частност скринингът за ракови заболявания, който позволява ранното им откриване. При всички пациенти задължително се провеждат следните тестове:

  • Рак на дебело черво - Тест за наличие на окултна (скрита) кръв във фецес, което позволява ранна диагностика на полипи на дебелото черво.
  • Рак на гърда - Ехографията на млечни жлези и/или мамографията (за жени)
  • Рак на шийката на матката - Прегледът при гинеколог и провеждането на цитонамазка позволяват ранна детекция на злокачествени заболявания на женската полова система (за жени)
  • Рак на простатата - При всички мъже се изследва PSA (простат-специфичен антиген) и се провежда преглед от уролог за да се изключи рак на простатната жлеза (при мъже)
  • Рак на щитовидна жлеза - Прегледите от ендокринолог включват ехография на щитовидната жлеза

След приключване на скрининга лекар специалист ще обобщи резултатите от всички изследвания и препоръки за лечение на установените здравословни проблеми. За информация и планиране на профилактичен пакет, можете да се обадите на тел. 0895 584 221 или да посетите страницата ТУК

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ