Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

Бивш зам.министър на туризма се оплака от опит за сплашване, Ангелкова ще го съди

Трима маскирани мъже са се опитали да нахлуят вчера вечерта в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев близо до Евксиноград, сподели самият той в ефира на bTV. Според него категорично не става дума за опит за кражба, а за сплашване, което той свързва с интервю, дадено от него преди дни. В него той отправя остри критики и обвинения към министърът на туризма Николина Ангелкова. В отговор, тя заяви, че ще съди Ботев, който беше част от екипа й до началото на 2015 година.

Опитът за нахлуване в дома на бившия зам.министър е станал малко след 22 ч. вечерта. Единият от маскираните вече бил прескочил оградата, когато един от синовете на Ботев го видял, развикал се и заради настаналата суматоха и фаровете на преминаваща по улицата кола цялата групичка побегнала. 

Именно часът на нападението е причината Ботев да смята, че става дума за демонстративно сплашване, а не за обир.: „В 10 вечерта маскирани обирджии – явно много трябва да държат на качеството на съня си", коментира той. Ботев сподели още, че е обсъдил случая и с полицаи, които също били на мнение, че едва ли става дума за обир - крадците обикновено избирали малките часове на нощта за действие. 

На въпрос на водещата Биляна Гавазова свързва ли с нещо този опит за нападение и сплашване, Ботев отговори без колебание: "Свързвам го с  едно безкрайно остро интервю, което дадох преди дни за телевизия "България он ер и заявих, че начинът, по който се управлява туризмът от Ангелкова и хората около нея, предоставя индустрията в ръцете на мутрите. След това интервю получих и  „определени съвети”", каза още Ботев.

Малко по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова излезе с позиция, в която се казва: "Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм.“

Ботев беше част от екипа й от квотата на Патриотичния фронт, като преди това беше в кабинетите „Орешарски” и „Близнашки”. Ангелкова беше в конфликт с него още от самото начало на съвместната им работа. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават