Черният час за катастрофи у нас

Черният час за катастрофи у нас

Черният час за катастрофи у нас

Най-много пътнотранспортни произшествия у нас се случват в часовете между 16 и 20 часа, съобщи Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Метеорологичните условия през зимния сезон често са усложняващо обстоятелство, което е предпоставка за възникване на инциденти.  В края на деня хората со по-уморени, трафикът в същото време е по-интензивен, а видимостта - много по-малко заради ранното стъмване. Това е често подценяван фактор, който също може да доведе до фатални последствия, подчерта Малина Крумова.

Нивото на пътния травматизъм в България продължава да неприемливо високо и единствената цел може да бъде само 0 загинали на пътя, каза още тя. За постигането й, разбира се, не по-малко важни са и инфраструктурните подобрения. Един от най-тежките участъци в страната по отношение на пътния травматизъм, е Кресненското дефиле, заяви Малина Крумова. За последните 10 г. на отсечката с дължина от 16 км са станали над 550 тежки инцидента, а основна причина са рискови изпреварвания, добави тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ