Деца, вие сте на ход! "Да изчистим България заедно" стартира национален конкурс за плакати

Деца, вие сте на ход! Да изчистим България заедно стартира национален конкурс за плакати

Национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“ стартира от днес в рамките на  най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“. Организаторът на конкурса, bTV Media Group има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

 Участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст (включително), като изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място (град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т.н.) да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември.

 Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 (297mm x 420mm). Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса.

 Допълнителна информация можете да намерите в приложеното прессъобщение, на страницата на кампанията „Да изчистим България заедно”, както и във видеото от „Тази сутрин“ с участието на детския писател Радостина Николова и дългогодишния посланик на зелената инициатива на bTV – Стаси Цалова, които са част от журито на конкурса.

Деца, вие сте на ход!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ