Десетки се изкачиха до Копитото на Витоша в памет на Боян Петров

Десетки се изкачиха до Копитото на Витоша в памет на Боян Петров

Десетки се изкачиха до Копитото на Витоша в памет на Боян Петров

Десетки се изкачиха днес до Копитото по пътеката, по която алпинистътъ Боян Петров е тренирал, в памет за изчезналия в Хималаите българкси алпинист. Приятели, роднини, познати и непознати, извървяха маршрута, по който алпинистът е тренирал преди покоряването на всеки връх, предаде БНТ.

Походът от Княжево до Копитото протече при много добра организация. Столичната община пусна няколко допълнителни мотриси по линията на трамвай номер 5, както и няколко допълнителни автобуса по линията на 63. Общинска полиция охраняваше похода, имаше и доброволци от Червения кръст. Доброволци алпинисти също помагаха на участниците в похода.

"Раздавам плакатите, които са му останали от последното представяне на книгата. Който иска, да си го пази и да го има вкъщи... Аз няма нужда да ги пазя. Завинаги ще остане споменът за Боян", каза сестрата на Боян Петров - Александра Петрова, която също участваше в похода. Тя призова хората да следват неговите думи и да продължавт да изкачват своите върхове.

В средата на трасето беше оставен дневникът на Боян Петров, както и два допълнителни, в които участници в похода можеха да напишат всичко, което са искали да му кажат приживе.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ