Доходите на 36% от българите намаляват след въвеждането на извънредните мерки

Доходите на 36% от българите намаляват след въвеждането на извънредните мерки

Доходите на 36% от българите намаляват след въвеждането на извънредните мерки

36% от българите съобщават, че доходите им са започнали да намаляват след въвеждането на извънредното положение в страната на 13 март заради коронавируса, а други 23% очакват да бъдат застигнати от същия проблем. Това сочи експресно проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 850 респондента, в периода 30-31 март.

35% от хората отчитат, че финансовите им постъпления не са се променили, а 6% имат колебания. Същевременно обаче едва 6% от работещите, включени в изследването, заявяват, че са загубили работното си място, докато 70% от тях не мислят, че са застрашени от съкращение.

[[{"fid":"351441","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":488,"width":648,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Източник: „Галъп интернешънъл“

Спрямо първия сондаж, направен миналата седмица, социологическата агенция отчита, че действията на правителството отново се оценяват високо, като Националният оперативен щаб запазва одобрението си в извънрадната ситуация, а тя, от своя страна, създава ново доверие към властите.

66% от българите продължават да смятат, че мерките, които правителството взема за справяне с пандемията от коронавируса, са достатъчни. Според 20% от населението пък те са прекалени, като това число е нарастнало в сравнение със седмица по-рано, докато 12% ги намират за недостатъчни. Общо 82% определят самите мерки за „неприятни, но поносими“.

Хората, изпитващи тревога от коронавируса, са 60%. Тези, които имат панически страх са 24%, а спокойно реагират само 13% от респондентите.

[[{"fid":"351442","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":452,"width":638,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Източник: „Галъп интернешънъл“

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ