Е-велосипеди vs. автомобили - ще се случи по-рано, отколкото си мислите

Е-велосипеди vs. автомобили - ще се случи по-рано, отколкото си мислите

Електрическите велосипеди вече съставляват най-големия сектор на растеж на пазара на велосипеди (а на някои места и единственият сектор на растеж на пазара на велосипеди).

Сега новите цифри показват, че бързият растеж на електронните велосипеди може да доведе до това да надминат автомобилите в Европа. Електрическите велосипеди печелят популярност от години. Но пандемията на COVID-19 допълнително ускори разпространението им, тъй като пътниците търсят икономически и ефективни алтернативи на обществения транспорт и социално отдалечените бягства от блокадите.

Много европейски компании за електронни велосипеди, като VanMoof, отбелязаха двуцифрен или трицифрен ръст през 2020 г. Само в Германия през първата половина на 2019 г.са продадени почти 1 милион електрически велосипеда. Това е приблизително равно на всички продажби на електронни велосипеди в страната през 2018 г.и това включва няколко месеца, когато разходите са намалели в първите дни на пандемията.

Сега експертите претеглят прогнозите за растежа на европейския пазар на електронни велосипеди през следващите няколко години. Европейската конфедерация на велосипедната индустрия (CONEBI) очаква до 2025 г. обемът на европейския пазар на електронни велосипеди да нарасне до около 7 милиона единици.

Въпреки че изглежда по-трудно за американците да приемат реалността, че електрическите велосипеди могат да служат като напълно функционални превозни средства за пътуване за много хора, може би нова вълна от налични електрически мотоциклети може да помогне.

С такива фирми, тъй като SONDORS, планира да пусне достъпни електрически мотори, които могат да се ползват като по градските, така и по шосейни пътища, може би, САЩ ще могат да намерят пътя към това, за да обхване смес от по-малки и по-ефективни единични електрически превозни средства.

Може би.

Източник: Automotive Cluster Bulgaria

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ