Египетска актриса отива на съд за твърде разголена рокля

Египетска актриса отива на съд за твърде разголена рокля

Египетска актриса отива на съд за твърде разголена рокля

Египетската актриса Раниа Юсеф може да бъде изправена на съд заради облеклото си по време на Филмовия фестивал в Кайро тази година, съобщава Би Би Си.

Актрисата се появи на събитието с черна рокля от дантела, през която се виждаше по-голямата част от краката ѝ. Двама адвокати в страната ѝ са повдигнали обвинение срещу нея, защото според местните нрави е била твърде разголена. 

Повдигнатите обвинения са за "подбуждане на разрат", твърдят местни източници. 

44-годишната звезда може да бъде осъдена на до 5 години затвор, ако бъде призната за виновна. 

Актрисата се извини за облеклото си. Тя каза, че не би носила роклята, ако е знаела какви реакции ще предизвика. 

Според единия от адвокатите, повдигнали обвинението, "външният ѝ вид не отговаря на ценностите на обществото, традициите и морала и следователно подкопава репутацията на фестивала и по-конкретно репутацията на египетските жени". Той и колегата му са известни в страната с това, че изправят на съд знаменитости. 

През миналата година Египет осъди певицата Шаймаа Ахмед на две години затвор след като тя се появи по бельо в нейно музикално видео. По-късно присъдата бе намалена на 1 година. 

Подобни случаи предизвикват остри реакции в Египет, като освен поддръжници на консервативното поведение има и хора, които смятат, че жените трябва да могат да се държат и обличат както искат. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ