Показаха електромобилите, които ще превозват делегатите за европредседателството

Снимки: Мениджър Нюз

Делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 ще пътуват с изцяло електрическия Renault Zoe. Днес министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на Рено Нисан България, Рено Пирел официално представиха пред журналисти автомобилите.

Инициативата е изцяло на Renault, които освен автомобилите ще осигурят и шофьори, като заплащането е за сметка на компанията.15-те електрически автомобила ще бъдат на разположение на пристигащите и заминаващите делегати по време на целия шестмесечен период на европредседателството.

За целите на трансферите на Летище София са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си докато изчакват пристигащите пътници.

„Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати Категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани. Делегатите от Категория А се водят ВИП и ще бъдат превозвани с правителствени автомобили. Част от гостите ще бъдат насочени към метрото ”, заяви Лиляна Павлова.

„Трансферите с електромобилите ще се осъществяват от летището до 21 хотела в столицата, с които има сключени предварителни договори”, посочи още Павлова.

Тя обясни, че има още сключени партньорства с фирми за храни и напитки, за да се задоволят нуждите на гостите от другите държави по време на множеството събития в рамките на европредседателството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ