Обвинения и за спътниците на Кристиан Николов

Обвинения и за спътниците на Кристиан Николов

Обвинения и за спътниците на Кристиан Николов

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Симона Цветкова и Георги Иванов, пътували с Кристиан Николов, който предизвика катастрофата на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков.

Те са обвинени, че съзнателно са „затаили“ истина пред разследващите органи по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство за катстрофата, уточняват от държавното обвинение.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки.

Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест за Кристиан Николов, който е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Заради карантинните мерки на заседанието на Софийския градски съд ще могат да присъстват само представител на държавното обвинение и адвокатът на 22-годишния мъж. Самият Николов ще участва в заседанието по скайп.

От вчера с обвинение е и майката на Кристиан – Десислава Пешева за това, че е допуснала сина си до шофира под въздействие на наркотици автомобила, собственост на управляваната от нея фирма. Тя е с определена гаранция от 100 хил. лв.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ