Kaufland България се включва в „Да изчистим България заедно“

Kaufland България се включва в „Да изчистим България заедно“

Kaufland България се включва в „Да изчистим България заедно“

Kaufland България се присъединява към най-мащабната доброволческата инициатива у нас „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group. Осмото поредно издание на кампанията тази година става част и от Световния ден за почистване на планетата, който ще се проведе едновременно в над 150 държави на 15 септември. Заедно с българския екип на компанията към събитието се присъединяват и техните колеги от Kaufland Румъния, които ще обединят сили в своята страна за каузата да живеем в едно по-красиво и чисто място.

Доброволците на Kaufland България ще чистят в цялата страна, като специално организирана от компанията акция ще се фокусира върху възстановяването на естественото природно състояние на конкретен район, намиращ се между селата Слокощица и Граница около Кюстендил, който към момента е превърнат в нерагламентирано сметище. Kaufland ще осигури специална техника за отстраняването на обемните отпадъци и транспортирането им до инсталации за сепариране и депониране. След почистването на грубия и обемен отпадък, в действие ще влязат доброволците на компанията, които ще облагородят района с помощта на специално осигурени за целта средства за почистване. 

Kaufland България се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“ като част от последователната си политика за опазване на околната среда. Мерките, които компанията прилага, се вплитат в серия от действия, насочени към устойчива промяна и грижа за природата. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите