Китай започва общонационална акция за стимулиране на вътрешното потребление

Китай започва общонационална акция за стимулиране на вътрешното потребление

Китайските власти започват едномесечна акция от 9 септември до 8 октомври за стимулиране на местното потребление на фона на свиването на обемите на външната търговия и принудителното преориентиране на стоковия поток към вътрешния пазар. Това съобщи днес на пресконференция говорителят на министерството на търговията Гао Фън, цитиран от ТАСС.
"Тази стратегическа мярка е насочена към изпълнението на задачите по стимулиране на устойчивото икономическо развитие, поставени пред страната от Централния комитет на Китайската комунистическа партия и Държавния съвет на КНР", заяви той.

В акцията ще участват 179 ключови града в страната, чиито власти ще привлекат над 100 000 компании и ще организират над 2800 мащабни събития за стимулиране на продажбите на китайска продукция. Мотото на акцията е "Весело потребление - благополучен живот", уточни заместник-директорът на отдела за пазарни операции в търговското министерство Ван Бин.  Паралелно с това се планира в цялата страна да бъдат проведени много други мероприятия за продажба на широка гама от продукти китайско производство - от електроника до бебешка храна.

Очаква се подобни мерки да позволят на местните компании да компенсират щетите, понесени в резултат на намаляването на поръчките, както и да стимулират развитието на няколко важни отрасъла, които са се сблъскали с трудности през последните месеци, пише БТА.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ