Коледа на недоволството във Великобритания

Коледа на недоволството във Великобритания

Коледа на недоволството във Великобритания

Хиляди работници ще стачкуват тази седмица преди Коледа във Великобритания в сектора на пощенските услуги, железопътните услуги и авиопревоза, информира Би Би Си.

Около 3000 пощенски служители в стотици офиси се очаква да стачкуват днес, утре и в събота.

Предприетите действия бележат изостряне в спора за пенсиите и сигурността на работните места.

Същевременно стачката на машинистите от жп компанията Садън рейлуей (Southern Railways) продължава. Поводът за нея е отдавнашният спор, в който се противопоставят синдикати и ръководство, тъй като превозвачът иска да повери на машинистите сигурността на влаковете - функция, която досега се изпълняваше от двама служители, единият от които бе натоварен с отварянето и затварянето на вратите на вагона.

Компанията обслужва маршрутите южно от Лондон, по които всекидневно пътуват в двете посоки около 300 000 души.

В Бритиш еъруейз (British Airways) се очаква една четвърт от стюардите и стюардесите да стачкуват заради заплати два дни от 25 декември. Авиокомпанията осъди решението на синдиката Юнайт (Unite) да насрочи стачката точно по празниците, отбелязва Асошиейтед прес.

Очаква се днес да има преговори, за да се предотвратят стачните действия, допълва Би Би Си.

Членовете на Юнайт, които са наети от Суиспорт (Swissport) като наземен персонал на 18 летища във Великобритания се готвят да стачкуват в петък и събота заради заплати. Утре ще има преговори, за да не се стига до стачни действия.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ