КЗК запечата офиса на Петролната и газова асоциация. "Няма какво да крием", казват оттам

КЗК запечата офиса на Петролната и газова асоциация. Няма какво да крием, казват оттам

КЗК запечата офиса на Петролната и газова асоциация. "Няма какво да крием", казват оттам

Комисията за защита на конкуренцията запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация след внезапна проверка на място от инспекторите на комисията. Тя е част от разследване за картел при определяне цените на автомобилните горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала. 

"Ще бъде оказано пълно съдействие на комисията, защото асоциацията няма какво да крие. Това е поредната такава проверка от 10 години, откакто съм част от Петролната и газова асоциация. Последното претърсване е отпреди две години. Тогава не е беше установено нищо", коментира в студиото на bTV Светослав Бенчев, главен юрисконсулт от асоциацията.

"Сегашната проверка протича по следният начин - идват служители, събират документите, които са им необходими, правят копия на компютрите, които са в офиса. Документите са разни становища и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила към различни институции и медии, протоколи от управителни съвети. Няма особена информация", обясни Бенчев. 

Относно падането на цените на суровия петрол в световен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев обясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща. 

"В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, всъщност това са едни разходи, които компаниите правят, за да поддържат своя бизнес, служителите и т.н. да плащат заплатите, които държавата им налага", добави Бенчев. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ