Lufthansa и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство

Lufthansa и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство

Lufthansa и Google Cloud обявиха стратегическо партньорство

Lufthansa Group и Google Cloud започват стратегическо партньорство, което ще даде възможност на немската авиокомпания да подобри проследяването на своите полети и да даде по-добър поглед относно нередности при полетите.

Сътрудничеството ще доведе до изграждането на нова платформа, която ще комбинира данни за експлоатацията, както и предоставянето на самолетните екипажи на информация за точността на пасажерите и за всякакви възможни закъснения, свързани включително с времето или със натоварване на въздушния самолетен трафик.

„Комбинирайки технологията на Google Cloud с оперативната експертиза на Lufthansa Group, ние още повече усилваме дигитализацията на нашата операция. Това ще ни позволи да идентифицираме възможни нередности при полетите. дори по-рано и да прилагат противодействия на ранен етап“, казва д-р Детлеф Кайсер, член на Изпълнителния съвет на Lufthansa Group.

Например полетите понякога се забавят поради метеорологични условия като снеговалеж и пътниците може да пропуснат свързващите си полети. В бъдеще ще бъде възможно да се предложат по-бързи възможности за презаписване във всичките четири хъба за пътниците на Lufthansa Group благодарение на системи, базирани на изкуствен интелект.

„Чрез това сътрудничество имаме значителна възможност да революционизираме бъдещето на операциите на авиокомпаниите. Ние обединяваме най-доброто от Lufthansa Group и Google Cloud, за да разрешим най-големите предизвикателства на авиокомпаниите и да повлияем положително на опита на пътуване на повече от 145 милиона пътници, които летят с тях годишно“, казва Томас Куриан, изпълнителен директор на Google Cloud.

Съвместен екип от експерти, разработчици и инженери от Lufthansa Group и софтуерни инженери от Google Cloud ще разработят и тестват подходящата платформа. Тестовото стартиране ще се проведе в Цюрих със SWISS. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ