Лувърът отвори за посетители при строги мерки

Лувърът отвори за посетители при строги мерки

Лувърът отвори за посетители при строги мерки

За първи път от началото на пандемията, след близо 4-месечно прекъсване, парижкият Лувър отново отвори врати, предаде France 24.

Всички посетители са задължени да носят маски, въведена е еднопосочна система за движение в сградата, контролира се и броят на хората. Една трета от галериите все още са недостъпни, а желаещите да видят прочутата „Мона Лиза“ ще трябва да застанат на обозначени за целта места, осигуряващи им социална дистанция от останалите. Към момента наплив на туристи не се очаква заради рестрикциите за пътуване между държавите.

„Губим 80% от публиката си. В най-добрия случай ще бъдем с 20-30% надолу спрямо миналото лято – между 4 000 и 10 000 посетителя на ден“, заяви за „Франс Прес“ директорът Жан-Люк Мартинес. От затварянето си на 13 март музеят е загубил приблизително 40 млн. евро.

Тази сутрин екскурзоводи протестираха пред сградата му с твърдението, че правителството не прави достатъчно, за да подпомогне заетите в туристическата индустрия.

[[{"fid":"356765","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3712,"width":5568,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Getty Images

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ