Просветното министерство стартира електронно обучение от понеделник

Просветното министерство стартира електронно обучение от понеделник

Просветното министерство стартира електронно обучение от понеделник

От понеделник училища, ясли, детски градини и университети затварят врати в цялата страна. Ще се работи по линия към електронно обучение като ще бъдат изготвени уебинари и видео уроци. Целта е да се компенсира и навакса пропуснатия материал. БНТ 2 или БНТ 4 също ще се включат в този процес, като по една от програмите и ще бъдат излъчвани част от тези видеоуроци.

„Има вероятност да бъде пропуснат част от учебния материал за подготовката на предстоящите изпити. Най-важното е сега да направим необходимото за здравето на децата и опазването на разпространението на епидемията. МОН ще отчете необходимия материал по подготовката на изпитите. Време за оценяване и екскурзии ще има и след това. Това, което направихме последните дни, е да подготвим системата за обучение в електронна среда. Голяма част от училищата имаха такава готовност“, обясни министърът на образованието Класимир Вълчев.

Прогнозите на образователното министерство показват, че още в понеделник ще започнат занятия с над 90% от учениците, а в сряда те ще достигнат над 95% от учениците, като се има предвид, че средната посещаемост в училищата е под 90%.

Следващата седмица се предвижда да стартира и обучение във виртуални класни стаи. От своя страна издателствата предоставят всички електронни учебници за безплатно ползване от учениците и учителите. По думите на министър Вълчев е прекалено рано да се каже дали ще се удължи учебната година. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ