Национален протест на пенсионерите днес пред Народното събрание

Национален протест на пенсионерите днес пред Народното събрание

Българските пенсионери излизат на втори национален протест пред Народното събрание, заради безразличието на управляващите към техните проблеми. Протестът ще се проведе днес, по време на обсъждането на проектобюджета за 2019-та година.

Пред Дарик един от организаторите на протеста, ген. Васил Върбанов заяви, че хората са възмутени от пренебрегнатите им искания за осъвременяване на пенсиите, бързо нарастване на минималната пенсия и закон за възрастните хора.

През лятото инициативен комитет на пенсионерските организации започна да събира подписи в подкрепа на петиция за увеличаване на пенсиите, отпадане на тавана за всички пенсии и изработване на закон за възрастните хора. През септември петицията беше обсъдена на заседание на социалната комисия в парламента, а след това стигна и до заседание на бюджетната комисия. Резултатът - нито едно от исканията на пенсионерските организации не е взето под внимание. Документът с исканията беше пренебрегнат от депутатите, разказа пред Дарик ген. Васил Върбанов от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

 „Изразяваме възмущението си от отношението на народните представители, които са избрани основно с гласовете на пенсионерите. Защото знаете, че пенсионерите са най-съвестните избиратели. Куци, сакати, но отиват до урната с надежда, че ще изберат някой, който ще защитава техните интереси“, каза той.

 „Да излязат от летаргията, която ги е обхванала. Да излязат от отчаянието и като граждани с чест и достойнство да си кажат думата и да покажат, че повече не може така и в бъдеще ще имаме предвид кого избираме“, посочи той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ