Нова гореща вълна приижда към Европа

Нова гореща вълна приижда към Европа

Нова гореща вълна приижда към Европа

Седмица с пик на температурите над 40 градуса ще преживее отново Европа в следващите дни. Метеоролозите очакват сред най-засегнатите от жегите да бъде Великобритания, но термометрите отново ще се нажежят най-много в южна Франция както при предишната гореща вълна от юни т.г.

Миналият месец Франция преживява няколко мъчителни дни на невиждани до момента температурни рекорди – близо 46 градуса, измерени точно в южната й част. Необичайно високи бяха температурите и в Испания, но и в несвикналата с летни горещини Германия. "Следващата седмица предстои още една вълна от екстремната европейска топлина", предупреждават от компанията WX Charts. 

Горещините предизвикаха опасения, че Европа може да бъде потопена в още по-дълбока криза на суша след рекордния по жеги юни месец.  Световната метеорологична организация обяви, че юни, 2019 г. е бил най-горещият в цялата 140-годишна история на метеорологията. Като цяло, 2019 е на път да бъде сред най-горещата за всички времена, а от 2015 до 2019 да се окаже най-горещия времеви период.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ