Нова мъгла около ремонта на „Графа”, столичани питат нарушен ли е законът за обществените поръчки

Нова мъгла около ремонта на „Графа”, столичани питат нарушен ли е законът за обществените поръчки

Нова мъгла около ремонта на „Графа”, столичани питат нарушен ли е законът за обществените поръчки

Нарушен ли е законът за обществените поръчки при ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”? Това питат от „Спаси София”. Според неправителствената организация  фирмата „ПСТ” е отстранена от търга заради материала, който предлага да се положи на трамвйното трасе. Фирма „Джи Пи Груп” печели търга, предлагайки друг материал. В момента, в който печели търга, този материал изчезва и започва да използва материалът, заради който фирма „ПСТ” е била отстранена.

Столична община действа по законов ред, като е одобрила промяна в проекта за ремонта на релсовия път по „Граф Игнатиев”, каза в ефира на bTV зам.-кметът на София Евгени Крусев.

„Материалът за ремонта се избира от експертен съвет, едни от най-изявените имена. Разглеждат се всички предложения, всички решават, че проектът трябва да се промени”, Крусев.

„При одобрената промяна е сменен материалът и геометрията на железния път, която е важна за сигурността”, обясни и инж. Илия Илиев, управител на проектантска фирма.

При промяна на проекта обаче, трябва да се промени и обществената поръчка. Отстранената от проекта фирма полага същия материал, който сега се слага по „Граф Игнатиев”.

„Тя е отстранена заради слабости в проекта", уточни Евгени Крусев.

„Цената, която касае изпълнението на проекта, е фиксирана, фирмата е променена по други критерии, не само заради мателиала. В проекта се гледа геометрия, отводняване и много други неща", обясни още зам.-кметът на София. 

На въпрос възможно ли е материалът първо да е доставен, а след това да е гласувана промяната в проекта, Евгени Крусев отговори, че такъв материал се използва за ремонт на много други места в София.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ