От утре и DigiToll започва продажба на електронни винетки. Американска компания стои зад новата платформа

От утре и DigiToll започва продажба на електронни винетки. Американска компания стои зад новата платформа

Американската компания „Конкорд смарт инфраструктура“ АД е второто дружество, преминало успешно задължителната процедура по удостоверяване на техническа съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси. Така влиза в сила договорът, сключен между компанията и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за Национален доставчик на услуги (НДУ) за електронно събиране на пътни такси.

„Конкорд смарт инфраструктура“ АД ще развива дейност под търговската марка DigiToll. Предоставянето на услуги започва на 14 август на специално разработената онлайн платформа digitoll.bg и в системата Cashterminal, която разполага с над 1500 платежни терминални устройства на територията на цялата страна.

Мажоритарен собственик в „Конкорд смарт инфраструктура“ АД е американската компания Concord Smart Infrastructure, Inc. В ръководството й участват мениджъри с огромен опит в областта на дигиталните услуги за клиенти от Fortune Global 500 и важни инфраструктурни проекти по целия свят.

Част от ръководния екип на българското дружество има дългогодишен опит и в управлението на американската компания Concord, която се занимава с внедряване на облачни решения, информационна сигурност, дизайн на дигитални решения и анализ на данни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ