Отрекоха за побой на първокласник, детето пострадало в час по физическо

Отрекоха за побой на първокласник, детето пострадало в час по физическо

Отрекоха за побой на първокласник, детето пострадало в час по физическо

Случаен инцидент в час по физическо, а не побой - това е случаят, при който се стигна до постъпване на първокласник от бургаското училище "Епископ Константин Преславски" в болница, съобщи директорът на Регионалния инспекторат по образованието инж. Виолета Илиева, цитирана от Дарик.

Тя отхвърли категорично твърденията в бургаски медии, че детето е било зверски пребито.

„Всичко това е много преувеличено. Някой търси сензация. Ситуацията е следната – в час по физическо вчера, между две момченца е възникнал спортсменски сблъсък, неумишлен. Вследствие на това, на едно от децата пада млечно зъбче. Детето е прегледано от медицинско лице, наблюдавано е до края на деня. В същото време родителите и на двете деца са уведомени за случката. Те са дошли веднага в училището, разговаряли са и всичко и било изяснено. Между двете деца няма конфликт“, обясни Илиева.

Детето, чието зъбче е паднало, е било прието в УМБАЛ – Бургас късно снощи с болки в корема. Прегледано е и освободено е за домашно лечение. От думите на Илиева стана ясно, че посещението на детето в лечебницата няма общо с инцидента в часа по физическо възпитание. От училището вече са изпратили подробен доклад до инспектората, в който случката е описана подробно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ