Пенчев: Извинявам се на хората, които съм засегнал с думите си за заплатите

Пенчев: Извинявам се на хората, които съм засегнал с думите си за заплатите

Пенчев: Извинявам се на хората, които съм засегнал с думите си за заплатите

Предприемачът Ивайло Пенчев поднесе извинение на хората, които са се засегнали от думите му, че в България заплати от 700-800 лева няма.

Той обясни в ефира на Нова телевизия, че размерът на заплатите зависи от два фактора: от преприемача, който ни наема на работа и от конкуренцията за набиране на кадри – колкото по-голяма е тя, толкова по-големи възнаграждения се предлагат в съответния бранш.

Пенчев посочи, че квалифицираните служители на неговата компания наистина получават добро заплащане – средно по почти 1900 лева. Все пак и той предлагал възнаграждения от по 800 лв., но за чистачка, например, защото това предполагал пазарът.

В интервю за България он Ер собственикът на най-голямата компания в света за стени за катерене Walltopia заяви, че проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора.

„Заплати от 700-800 лева почти не съществуват. Аз не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни”, заяви Пенчев, отприщвайки вълна на недоволство.

„Трябва да се създават условия и постепенност ще има по-високи заплати, но това вече се случва”, категоричен е той.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо и има много малко умения – „то той не заслужава и 300 лв.”

„Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега”, каза бизнесменът.

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

„България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам, убеден е Пенчев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ