Протестът срещу Гешев се премести под прозорците на ВСС

Протестът срещу Гешев се премести под прозорците на ВСС

Протестът срещу Гешев се премести под прозорците на ВСС

Пореден ден на протести срещу главния прокурор Иван Гешев. След като няколко дни недоволните блокираха всички входове на Съдебната палата в София, днес те застанаха под прозорците на Висшия съдебен съвет, където има заседание на висшите магистрати.

Малка група от протестиращите се събра пред сградата на ВСС около 9:00 часа. Те изминаха разстоянието от Съдебната палата, където продължават протестите с искане на оставката на Иван Гешев.  От Сдружение "БОЕЦ" вече настояват и за оставката на Висшия съдебен съвет, които през 2019 г. избраха Иван Гешев за обвинител номер 1. 

Палатките и шатрите пред Съдебната палата засега остават, като целта им е да не се допуска главният прокурор да влезе в сградата. Дежурни на пост ще има всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 ч. Акцията е организирана от Сдружение "БОЕЦ" и е подкрепена от политически формации. 

На този фон у нас днес пристига европейският главен прокурор Лаура Кьовеши. В двудневната си визита тя ще се срещне със служебния правосъден министър Янаки Стоилов. Предвидена е и работна среща с главния прокурор Иван Гешев. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ