Пътнически ферибот горя край бреговете на Корфу

Пътнически ферибот горя край бреговете на Корфу

Пътнически ферибот горя край бреговете на Корфу

Ферибот, превозващ 237 пътници и 50-членен екипаж, се запали в Йонийско море, близо до бреговете на Корфу тази нощ. Пасажерите му са евакуирани със спасителни лодки на близкия остров, съобщава Greek Reporter.

Италианският ферибот Euroferry Olympia на Grimaldi Lines е отплавал в полунощ от Игуменица (Гърция) към Бриндизи в Италия. Любителско видео показва погълнатия от пламъци и дим ферибот. Предварителният оглед сочи, че стихията е тръгнала от гаражните отделения към 04:40 ч. сутринта. Капитанът веднага е издал заповед за евакуация. Пристанищните власти в Гърция потвърдиха, че пет кораба на гръцката брегова охрана моментално са се отправили към района на аварията. Всички плавателни средства, които в този момент са били в близост до горящия ферибот, също са оказали съдействие.

Заместник-министърът на корабоплаването Костас Катасафадос съобщи пред телевизия Skai, че всички пътници и членове на екипажа са спасени и са в добро здраве. Пасажерите на Euroferry Olympia са евакуирани на остров Корфу. Всички са в добро здраве, освен един от пътниците, който е леко ранен и е настанен в болница, подчерта Роди Каца, губернатор на Йонийските острови.

Това не е първата подобна авария - през 2019 г. над 500 пътници бяха евакуирани , когато избухна пожар на ферибот Игуменица за Венеция.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ