Рашков: Най-много са сигналите за изборни престъпления, свързани с ГЕРБ и ДПС

Рашков: Най-много са сигналите за изборни престъпления, свързани с ГЕРБ и ДПС

Рашков: Най-много са сигналите за изборни престъпления, свързани с ГЕРБ и ДПС

Към 11 юли сме започнали разследване по близо 100 производства за купуване на гласове и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - ДПС. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков пред медиите, по повод престъпленията свързани с изборите за предходните избори, след като взе участие в отбелязването на 50 години от създаването на Института по психология към МВР.  

Той допълни, че МВР ще изнесе анализ на сигналите за купуване на гласове, по които са образувани производства, като ще бъде отчетено за коя партия са те. Той допълни, че има партии, които ако преди години са се опитвали да купуват гласове, сега имат намаление на случаите, в които правят това, като добави, че се надява това да е заради работата на МВР. 

Вътрешният министър изтъкна, че всички работят по случая "Пандора". "Ще трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията, както в случая с прилагането на глобалния закон "Магнитски", но ще го направим. Когато видим как стоят нещата, ще ви информираме. Всички работят по случая, защото недекларирането е работа както на службата за сигурност, така и за службата за обществен ред и сигурност", посочи Рашков. 

Той коменира и случая с "Арсенал". По думите му, са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, които имат важно фирмено значение. "Детайли не бих могъл да ви кажа", заяви вътрешният министър и посочи, че е изненадан, че е допуснато това да се случи именно в завода. 

Относно мерките, които са предприети по случая с Венци Боксьора, Рашков заяви, че е отстранил началника на 2-ро РУ. "Не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали", посочи Рашков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ