Северна Корея изпрати служителите в офиси на полето

Северна Корея изпрати служителите в офиси на полето

Северна Корея изпрати офис служители и работници от фабриките да работят на полето в засегнати от сушата земеделски райони на страната. Така правителството се опитва да предотврати евентуален недостиг на храна на фона на световната криза, съобщава Ройтерс, позовавайки се на държавни севернокорейски медии.

Страната е изправена пред продължителна суша, с температури с 2,3 градуса по Целзий над нормалните през април, а месечните валежи намаляват с 44 процента. Земеделските райони на КНДР са уязвими на метеорологичните бедствия, тъй като страната няма капацитет от напоителни мощности и друга необходима инфраструктура. По тази причина всякакви природни бедствия, като суша и наводнения, могат сериозно да навредят на икономиката на Северна Корея, която е и под международни санкции.

Според севернокорейски вестник, цитиран от Ройтерс, правителството и работниците в цялата страна са обединили усилията си, за да набавят необходимото за напояване на полетата в сухите региони на страната. Освен това младежки бригади пуснали в експлоатация водни пътища в източния пристанищен град Хамхунг като част от кампания за модернизиране и разширяване на напоителните съоръжения. В градовете Анджу и Каечон местното население активно се включило в създаване на изкуствени езера, наторяването на  културите и снабдяването на фермите в района с необходимото оборудване за доставка на вода.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ