Съпругът на Кейт Спейд: Предишната вечер звучеше добре и щастлива

Съпругът на Кейт Спейд: Предишната вечер звучеше добре и щастлива

Съпругът на Кейт Спейд: Предишната вечер звучеше добре и щастлива

Светът на модата продължава да бъде в шок от смъртта на американската дизайнерка Кейт Спейд, която сложи край на живота си и бе открита от икономката си мъртва в апартамента си на "Парк Авеню" в Ню Йорк. Вероятната причина е самоубийство, смятат разследващи. 

Съпругът на Кейт - Анди Спейд, който бе и нейн бизнес партньор и с когото тя изгражда модната си империя от 90-те години насам, коментира, че тя е страдала от депресия и тревожност. Предишната вечер той се е чул с нея по телефона, говорила е с нея и дъщеря им, която е на тийнейджърска възраст - по думите му Кейт е звучала "добре и щастлива". 

"Нямаше никакви индикации и никакво предупреждение, че тя би направила такова нещо. Беше пълен шок, когато разбрахме", каза Анди Спейд. "С дъщеря ми сме съкрушени от нейната загуба и дори не мога да започна да си представям живота без нея. Дълбоко страдаме и вече ни липсва", сподели още Анди Спейд в изявление, публикувано от в."Ню Йорк Таймс". 

Случаят отприщи вълна от коментари и споделяне на тревожна статистика за трайно покачване на процента на самоубийствата в Съединените щати от 90-те години насам. Той припомни, че хората, които страдат от тревожност и депресия, в ежедневието често не дават индикации за това, но близките им трябва да знаят, че става дума за дълбоки и опасни състояния. 

Днес стана ясно още, че Кейт и Анди Спейд са живели по отделно, "но на няколко блока един от друг", на 10 минути разстояние. Двамата не са обмисляли развод. Дъщеря им е живяла и при двама си родители, двойката се е виждала или чувала по телефона всеки ден. 

Анди Спейд сподели за Кейт, че тя редовно е посещавала лекар и е приемала медикаменти за лечение на депресията и тревожността си. Той опроверга слухове да е имала проблеми с алкохола или с бизнеса. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ