„Топлофикация София” намалява само сметките с повече от 48 часа без парно

„Топлофикация София” намалява само сметките с повече от 48 часа без парно

„Топлофикация София” намалява само сметките с повече от 48 часа без парно

„Топлофикация София” ще намалява сметките за февруари само на клиентите, които не са имали парно и топла вода повече от 48 часа. Останалите няма да плащат само за прогнозни количества топлинна енергия. Това предвижда методиката за обезщетение на абонатите, засегнати от аварията в топлорайон „София Изток”.

На всички, които са били без топлоподаване или влошено такова до 48 часа, няма да се начисляват прогнозни количества за този период. Тоест, ако даден абонат е нямал 20 часа услугата, той няма да плати прогнозното количество енергия през 20-те часа. Тези, които не са имали парно и топла вода 48 часа или повече, също няма да плащат за прогнозните количества, но на тях ще бъде изплатено обезщетение за липсата на топлинна енергия след 48-ия час.

Въпросната неустойка ще се изрази в намаляване на сметката за февруари, обясни шефът на „Топлофикация София” Георги Беловски, цитиран от Дарик. Тоест, ако даден клиенти, който е бил повече от 48 часа без парно и топла вода, получи сметка за 100 лева, а неговото обезщетение е 10 лева, той ще плати 90 лева.

Иначе изчисленията на „Топлофикация София” показват, че близо 30% от всички абонатни станции в столицата са били с нарушено топлоподаване.

Междувременно стана ясно, че общите условия на „Топлофикация София” може да бъдат променени с решение на СОС, който е собственик на дружеството. Това обясни председателя на КЕВР Иван Иванов. Той допълни, че регулаторът не изготвя общи условия, а само ги утвърждава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ