„Уолт Дисни“ затваря увеселителните си паркове

„Уолт Дисни“ затваря увеселителните си паркове

„Уолт Дисни“ затваря увеселителните си паркове

Най-големият тематичен парк на „Уолт Дисни“ в американския град Орландо, щата Флорида, е първият от веригата, който ще затвори врати заради коронавируса, предаде CNN.

Говорител на компанията обяви, че от 15 март до края на месеца постепенно ще бъдат затворени всички увеселителни обекти, включително „Дисниленд“ във френската столица Париж и този в калифорнийския град Анахайм. Хотелите на територията на „Дисниленд“ Париж обаче остават отворени за гости.

На територията на „Уолт Дисни Уърлд“ в щата Флорида се намира и популярното вълшебно царство на „Дисни“, което е най-посещаваният развлекателен парк в света – по данни на АЕСОМ през 2018 г. то е привлякло над 20 млн. души.

Парковете, които са общо 12 по целия свят, са основен двигател в развитието на конгломерата и само за 2019 година са генерирали приход от 26 млрд. долара.

Сред мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 са още отмяната на всички круизи, организирани от компанията, поне до края на месеца и призивът към служителите да работят от вкъщи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ