Жерар Депардийо поиска да стане турски гражданин

Жерар Депардийо поиска да стане турски гражданин

Жерар Депардийо поиска да стане турски гражданин

Френският актьор Жерар Депардийо иска да стане гражданин на Турция, предава "Дейли Телеграф". 

През октомври филмовата звезда ще се срещне по този повод с турския президент Реджеп Ердоган. Това разказва самият актьор в интервю за турски вестник, предава БТА.

Интервюто пред в. "Айдънлък", печатен орган на извънпарламентарната Работническа партия на Догу Перинчек, е взето по време на посещение на Депардийо в Пхенян, Северна Корея, по случай 70-ата годишнина от създаването на Корейската народнодемократична република (КНДР).

Визитата е била на 9 септември. Актьорът е бил на тържествата с група на Дружеството за приятелство и сътрудничество КНДР-Франция.

В. "Айдънлък" откроява скромното поведение на Депардийо в Пхенян. Противно на други филмови звезди той не капризничел, хранел се на обща маса с другите гости, отказал лека кола и пътувал с групата в общ автобус.

Като изтъква, че освен френско, Депардийо има също и руско гражданство, кореспондентът на "Айдънлък" пише, че сега актьорът желае да стане и турски гражданин.

"През октомври ще бъда в Турция и ще разговарям по този въпрос с президента Ердоган", е заявил той, като отбелязал, че притежава също и алжирско гражданство.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ