Първата фаза от изграждането на новата египетска столица е на финала

Първата фаза от изграждането на новата египетска столица е на финала

Първата фаза от изграждането на новата египетска столица е на финала

Египетският кабинет обяви, че над 70% от работата по първия етап от строителството на Новата административна столица (NAC) са завършени. Това съобщава Агенция Xinhua.

Според New Administrative Capital Company - държавната компания, която е отговорна за изграждането на новия град, досега са застроени 70% от 40 000 акра обща площ на града. От там допълниха, че е приключило строителството на десет жилищни квартала, включително и на трите важни района  - правителствения, финансовия и бизнес район, както и на Централния бизнес район (CBD).

Новата административна столица на Египет се намира на около 50 км източно от Кайро. Отдалече се откроява силуетът на най-впечатляващия небостъргач, издигнат от Китайската държавна строителна инженерна корпорация.

В бъдещия административен център ще се преместят всички държавни институции от все по-натоварената и пренаселена столица Кайро, където живее около една пета от стомилионното население на страната.

Египетското правителство очаква, че новата столица ще създаде около 2 милиона работни места. Изграждането ѝ започна през 2015 г. и ще приключи до 2030 г. Досега там са инвестирани над 30 млрд. долара.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ