28 са избраните от 2 района депутати

28 са избраните от 2 района депутати

28 са избраните от 2 района депутати

28 са народните представители, включително и партийни лидери, избрани като водачи на листа от два района. Те имаха ден срок да решат от кой район влизат. Разпределението беше обявено с решение на ЦИК.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов са избрали да бъдат депутати от 25-ти МИР-София; председателят на ДПС Мустафа Карадайъ - от Шумен, а председателят на "Изправи се!Мутри вън" Мая Манолова - от Благоевград. 

Десислава Атанасова /ГЕРБ/ ще бъде депутат от Русе, Красен Кралев /ГЕРБ/ - от същата листа. Бившият просветен министър Красимир Вълчев /ГЕРБ/ е избрал да бъде народен представител от Старозагорската листа, Йордан Цонев /ДПС/ запазва мястото си от Пазарджишки избирателен район.  Халил Летифов /ДПС/ е пожелал да бъде депутат от Благоевградския избирателен район. Ива Митева и  Андрей Чобанов от ИТН  са избрали да влязат от 24 МИР-София,  а Тошко Йорданов е решил да бъде депутат от Пловдив.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов /ГЕРБ-СДС/ ще бъде народен представител от Велико Търново. Николай Хаджигенов /ИМВ/ влиза в парламента от 25-ти МИР-София и освобождава мястото в Пловдив.

Със същото решение ЦИК обявява за избрани в 46-то Народно събрание още 28 кандидати, които заемат освободените места. Така Манол Пейков става депутат от листата на "Демократична България" в Пловдив на мястото на Христо Иванов.

От 23-ти МИР-София от листата на "Изправи се!Мутри вън!" влиза Димитър Делчев, вместо Мая Манолова. Мария Капон пък заема освободеното от Николай Хаджигенов място от Пловдив. 

Пълният списък на избралите окончателно от кой район влизат в парламента и депутатите, които ще влязат на освободените от тях места можете да прочетете ТУК

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ