Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ. Дончев и Митов остават заместници

Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ. Дончев и Митов остават заместници

Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ. Дончев и Митов остават заместници

Бойко Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБ за нови четири години с 943 гласа „за“, без „против“ и въздържали се по време на 7-ото Национално събрание на партията. Според устава той е председател и на Изпълнителната комисия.

След вота Борисов благодари на членовете на формацията и предложи свои заместници. „По време на война командирите не се сменят, затова предлагам Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели“, каза той. След това отново с 942 гласа „за“, нито един „против“ и един въздържал се бе гласувано двамата да останат на постовете, които заемаха и досега.

 

 

На събитието присъства Манфред Вебер – председателят на Европейската народна партия, в чието политическо семейство в Европарламента попада е и ГЕРБ, както и еврокомисарят по иновациите Мария Габриел.

„Много искаха да ме сменят, много искаха дворът да остане без овчарско куче и се направиха много опити... Още имате нужда от мен, още имате нужда от кучето“, каза Борисов след преизбирането си.

За членове на 12-местната Изпълнителна комисия бяха избрани Делян Добрев, Живко Тодоров, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Иван Тотев, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Тодор Тодоров, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Тодор Кръстев.

Контролната комисия оглави Димитър Главчев, за членове делегатите избраха Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова и Георги Мараджиев.

След избора на ръководството Манфред Вебер поздрави членовете на партията. „Искам да отправя едно послание към всички вас, към България – ГЕРБ е изключително силен, вие имате своите приятели, ГЕРБ е България“, каза той. „От 2009 г. под ваше ръководство България постигна изключително високи успехи, разви своята инфраструктура, имаше стабилни финанси, беше един стабилен и надежден партньор в ЕС, тя повдигна благосъстоянието на българските граждани“, допълни Вебер.

Във видео обръщение към партията генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес каза, че ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да са готови да предложат управленски решения.

Около 1100 делегати и гости се събраха в Интер Експо Център в София в 12:00 ч. днес за гласуването. Борисов е на председателския пост от 12 години, а мандатът му изтече през миналия ноември.

Вчера се проведе гласуване за председател на Съюза на демократичните сили, който се коалира с ГЕРБ в парламента. Румен Христов бе преизбран с 497 гласа „за“, един е въздържалият се от гласуване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ