Борисов: Искам реално управление от Патриотите

Борисов: Искам реално управление от Патриотите

„Изискването ми към „Обединени патриоти“ е да участват реално в правителството, не искаме само подкрепа". Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

„Доволен съм, че колегите са много отговорни”, подчерта Борисов и допълни, че вече всички са наясно, дори и след нещата, които е казал Валери Симеонов за широка коалиция между ГЕРБ и БСП, че такава не може да има.

„В случая отново цялата тежест пада върху нас, защото ако не се направи правителство, вторият не може да излъчи правителство, поне от уверенията, които чух сутринта от Патриоти. Това означава отново безвремие, нови избори, харчене на пари и държавата да затъне до край”, заяви Борисов.

„Сега сме длъжни да намерим разумните компромиси на базата на програмите и експертите си. Ако намерим и още подкрепа в парламента би било добре дошло. Надявам се, че и другите парламентарно представени партии да си дават сметка, че ако ние не успеем неуспяват всички. Оттам нататък ще е много тежко за България”, добави той.

Борисов уточни, че ГЕРБ и Обединени патриоти събират 122-ма депутати, което е достатъчно за коалиция. „Единственото ми изискване към тях е да влязат реално с участие в кабинета. Само подкрепа и отново само ГЕРБ да излезе да носи цялата тежест за държавата го правихме”, поясни той. „Време е всички партии да направят необходимото за стабилно 4-годишно правителство”, подчерта Борисов.

Той бе категоричен, че Патриотите не са поставяли темата за министерски постове. „До този момент за министерства, за брой министерства, за кой да е министър, с изключение за темата с министър-председателя, която даже стана повод и за шеги, не са поставяли патриотите. И моля това да се каже ясно”, каза още Бойко Борисов. „Ние имаме една тема и това е „България над всичко”. Ако не се разберем и вторите няма да се разберат, тогава България не е над всичко”, каза още той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ