Борисов: Подавам оставка, ако ГЕРБ изгуби на първия тур

Борисов: Подавам оставка, ако ГЕРБ изгуби на първия тур

Борисов: Подавам оставка, ако ГЕРБ изгуби на първия тур

„Ако ГЕРБ загуби на първия тур на президентските избори, вечерта ще получите моята оставка защото на първи тур се мерят партиите”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на Спортна зала „София” в Борисовата градина, предаде „Фокус”.

„После вече ще започнат търсене на подкрепа от втори, трети, четвърти. Много пъти на втория тур не излизат хората да гласуват”, посочи Борисов.

Попитан дали Цецка Цачева ще е продължение на политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов посочи, че Плевнелиев е получил отлична оценка от всички западни страни.

„От мен вие лоша дума не сте чули да кажа, освен че се е справял прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз и президента Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата”, каза той и посочи, че новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи.

По думите му Цецка Цачева трябва да е умерена - такава, каквато е. По думите му президентският пост е за улегнал човек, който спокойно да седне да убеждава, с целия си жизнен опит.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ