Бойко Борисов: Мислите ли, че олигарсите не искат предсрочни избори

Бойко Борисов: Мислите ли, че олигарсите не искат предсрочни избори

Държавата работи добре и няма основание за оставка на правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строежа АМ “Хемус” при трасето между Белокопитово и Буховци.

„Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева“, коментира Борисов

Борисов припомни как след управлението на кабинета „Орешарски" държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от -4%.

„Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?”, коментира Борисов.

Според премиера работата институциите дава резултати и това ядосва опозицията. 

„Макар и късно, но действително специализираният съд и прокуратура в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече”, заяви той.

„Че институциите задържат олигарси, това ли ги е яд или, че контрабандата от 34% слезе на 5%. И че бюджетът за новата година вследствие борбата на институциите, не на отделни хора, донесе милиарди повече в хазната”, попита Борисов.

„Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори – олигарсите. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват или искат оставка. И БСП и ДПС през тези 20 години винаги са правили така че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки”, посочва bTV коментарът на премиера относно вчерашната акция на спецпрокуратурата и задържането на семейство Баневи във Франция.

Той припомни, че миналата година държавата отпусна 12 млн. лева за изчистването на опасните химикали в “Полимери” – Девня. Борисов уточни още, че приватизационните сделки, които държавните институции проверяват сега, са извършени по време на управленията на сегашните опозиционни партии.

„АМ “Хемус” защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен”, попита Борисов, припомняйки решението на  кабинета “Орешарски” да я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

По време на  инспекцията на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци Борисов заяви, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ