Гешев за Васил Божков - "Търси удобна политическа конфигурация!"

Гешев за Васил Божков - Търси удобна политическа конфигурация!

Гешев за Васил Божков - "Търси удобна политическа конфигурация!"

"Случващото се с бизнесмена Васил Божков е поредна серия, която съм гледал няколко пъти. Той прави широк спектър от неща. Първото е да се опита да дестабилизира държавата, за да стане политическа конфигурация, която да му свърши работа. Така стана и с Цветан Василев. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда". С тези думи главният прокурор Иван Гешев коментира публикациите от последните дни на Васил Божков, срещу когото има 11 повдигнати обвинения. 

"Българската прокуратура си е свършила работата и чака да види какво ще преценят Обединените арабски емирства. Васил Божков има правото да се защитава по всякакъв начин", каза още Гешев.

По повод сигнала на Антикорупционния фонд до него за твърденията на обвиняемия хазартен бос, скрийншота и паметната записка, които публикува, Гешев коментира, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях.

"Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен, ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеся. Това е шизофренично", каза Гешев. 

Припомняме, че Васил Божков, който има повдигнати 11 обвинения, включително за организиране на престъпна група, и в момента се намира в Обединените арабски емирства, публикува кореспонденция с потребител на име Vladi Goranov като доказателство за това, че е поддържал контакт с финансовия министър Владислав Горанов  по отношение на хазарта. Няколко дни по-късно той публикува и паметна записка от срещата си с Кирил Домусчиев, провела се на 10 юли миналата година. Според поста на Божков, двамата са се договорили за мащабна рекламна сделка между  „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД, а срещата била осъществена под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ