БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция

БСП поиска референдум за Истанбулската конвенция

Парламентарната група на „БСП за България” поиска спиране на предстоящото разглеждане на Истанбулската конвенция в Народното събрание и референдум „за” и „против” нея, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание. 

"Утре Парламентарната група на „БСП за България" ще внесе необходимите подписи на народни представители (б.р. за иницииране на референдум) в Народното събрание", посочи лидерът на БСП.

Нинова обясни, че ако ратификацията бъде направена, постфактум няма да може да се проведе референдум, според закона за допитванията.

Бурни страсти "За" и "Против" Истанбулската конвенция

Нинова поиска истинска обществена дискусия. Тя добави, че към конвенцията не е приложен допълнителен доклад, който да каже какви закони трябва да се променят.

Междувременно парламентарната комисия по младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция с 9:10 гласа. Против гласуваха депутатите от "Обединени патриоти" и БСП, но решаващият глас дойде от депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Документът се гледа днес в още 5 парламентарни комисии, включително и правната.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ