БСП ще нареди на евродепутатите си да гласуват против СЕТА

БСП ще нареди на евродепутатите си да гласуват против СЕТА

БСП ще нареди на евродепутатите си да гласуват против СЕТА

БСП ще задължи представителите на партията в Европейския парламент да гласуват против споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада - СЕТА. Решението за това бе одобрено от  Националния съвет на партията. Предложението беше направено от лидера на партията Корнелия Нинова от името на Изпълнителното бюро, която уточни, че то е инициирано от евродепутата Георги Пирински.

Предстои проектите за резолюция да бъдат разглеждани и гласувани на пленарното заседание на ЕП в Страсбург другата седмица. Нинова припомни, че в Групата на социалистите и демократите в ЕП има разнобой относно споразумението.

Националният съвет утвърди и водачите на листи на "БСП за България" за парламентарните избори и местата на гражданската квота и на коалиционните партньори в тях.

С малки изключения, са утвърдени предложените от Изпълнителното бюро имена. Промяна има при водачът на листата в Кърджали, където вместо първоначално обявеният Бриго Аспарухов, начело ще бъде журналистът Александър Симов. Около 40% са новите лица в листите, 60% са "утвърдени парламентаристи", заяви Корнелия Нинова.

Според промените в устава обаче, от листите отпадат хора, които вече са изкарали три мандата в парламента. Сред тях са бившият партиен лидер и председател на НС Михаил Миков, Янаки Стоилов, Румен Гечев, Атанас Мерджанов и др. 

Очаква се другата седмица листите на "БСП за България" да бъдат окончателно попълнени. 
 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ