Чавдар Маринов е освободен като заместник на земеделския министър

Чавдар Маринов е освободен като заместник на земеделския министър

Чавдар Маринов е освободен като заместник на земеделския министър

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник министър на земеделието, храните и горите е освободен Чавдар Маринов, съобщават от Министерски съвет.

Освобождаването на Маринов от поста става по предложение на министър Десислава Танева. Причината са проблеми, забавяне и грешки в регистъра за биологичните производители, което от своя страна подлага под риск плащанията, които през май месец трябва да бъдат изплатени по мярка 11 ,,Биологично земеделие” на производителите на биологична продукция. Въвеждането на данните в биорегистъра продължава повече от 6 месеца и грешките в него още не са изчистени.

Тази сутрин той обясни, че министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева е против това, че той е от бранша. Министър Танева поиска неговата оставка в разгара на кризата заради COVID-19.

Той коментира, че в петък Танева му се е обадила и го е накарала да участва в телевизионно интервю на тема търговски вериги, а той от своя страна заявил, че участието му няма общо с темите и мерките, които трябва да следваме.
„Тя винаги е изразявала становището, че аз съм сложен от бранша и тя е против това“, обясни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ