Членове на Конгреса искат ФБР да разследва Доналд Тръмп

Членове на Конгреса искат ФБР да разследва Доналд Тръмп

Членове на Конгреса искат ФБР да разследва Доналд Тръмп

Двама членове на Демократическата партия в Камарата на представителите поискаха Федералното бюро за разследване (ФБР) да стартира криминално разследване на Доналд Тръмп за натиск върху длъжностни лица за отмяна на резултатите от президентските избори.

Според телефонно обаждане, изтекло през миналия уикенд в изданието „Уошингтън поуст“, държавният глава е поискал от държавния секретар на Джорджия, републиканеца Брад Рафенспергер, да отмени резултатите от изборите на 3 ноември в щата, аргументирайки се, че има нужда „да намери 11 780 гласа“, предаде ДПА.

Тръмп настоява, че той е спечелил изборите в Джорджия, но секретарят отбелязва, че данните, с които разполага държавният глава, са погрешни. Служителят е бил заплашен и с правни последици.

„Това е престъпление. Не можете да позволите това да се случи. Това е голям риск за вас и за Райън, вашия адвокат“, казва Тръмп, който след това иска допълнителни гласове, достатъчни да му осигурят преднина. Рафенспергер отвръща, че трябва да преразгледа данните, пише „Би Би Си“.

В писмо до директора на ФБР, Кристофър Рей, конгресмените Тед Лю и Кейтлин Райс твърдят, че „доказателствата за измама с избори от г-н Тръмп сега са излезли наяве“.

Доналд Тръмп все още отказва да признае победата на демократа Джо Байдън с твърдението, че вотът е спечелен с измами.

В утрешния ден Конгресът ще заседава, за да одобри избора на новия президент преди официалното му встъпване в длъжност на 20 януари.

Вчера над 170 мениджъра от водещи американски фирми се обърнаха към членове на Конгреса с отворено писмо, в което призовават за одобрение на резултатите от Електоралната колегия, според които Байдън печели вота с убедителните 306 гласа при необходими 270. Съперникът му Доналд Тръмп има 232.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ