Депутатите ще заседават извънредно заради днешния провал

Депутатите ще заседават извънредно заради днешния провал

Депутатите ще заседават извънредно заради днешния провал

Проваленото днес заради липса на кворум заседание на парламента ще бъде компенсирано с извънредно заседание следващия вторник. Такова разпореждане издаде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Парламентарният правилник позволява шефът на Народното събрание да взема такива решения, поясни тя и определи депутатите да се съберат в пленарна зала на 23 юли от 14.00 часа.

Парламентът днес не можа да събере кворум и да започне работа дори и при три проверки на присъстващите. От 240 депутата, в залата са били 120, но минималният нужен брой за кворум е 121. БСП и ДПС демонстративно отказаха да се регистрират."Обидно е, че днес когато честваме 28 години от приемането на новата Конституция от VII Велико Народно събрание се случва този срам. При положение, че колеги бяха в залата и не се регистрираха", коментира по този повод Караянчева.
Тя посъветва колегите от БСП и ДПС да се подготвят за работа. "Нека се подготвят, предполагам ще им трябва време или може би малко да починат, защото виждам, че някои дълго отсъстваха от залата", каза още тя. Темата на предстоящото извънредно заседание ще бъде внесената от ГЕРБ промяна в Изборния кодекс за отмяна на машинното гласуване. 
Караянчева призова всички депутати да се мобилизират и да ходят на работа през оставащите три седмици до голямата лятна ваканция на парламентаристите, която започва от 1 август. 
По друга голяма интрига в парламента - отстраняването на Волен Сидеров като председател на ПГ на "Обединени патриоти" и писмените му обструкции ден по-късно, с които настоява решението да бъде обявено за нищожно, все още няма решение. Работи се по казуса, заяви Караянчева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ