Каракачанов допуска вариант на правителство без Борисов

Каракачанов допуска вариант на правителство без Борисов

Каракачанов допуска вариант на правителство без Борисов

Правителството не е стабилно, за да продължи да управлява и промени в кабинета ще има, но те не трябва да са само персонални, коментира пред журналисти вицепремиерът Красимир Каракачанов в Бургас, където днес наблюдава военноморски учения. На въпрос докъде биха стигнали обещаните от Борисов големи промени в кабинета и дали е възможен вариант на правителство без сегашния премиер Каракачанов отговори, че е възможен такъв вариант. Това обаче ще е тема след вота за недоверие, допълни той и уточни, че според него няма как вотът да мине. "В края на краищата правителството се избира не от площада, а се избира от парламента. Вторник-сряда ще има гласуване по вота на недоверие и тогава ще видим дали правителството се ползва със стабилност в парламента. Аз мисля, че този вот на недоверие, внесен от БСП, няма как да успее", каза Каракачанов.

"Само с персонални промени няма как да се решат нещата. Трябва да има по-голяма чуваемост към това, което обществото очаква, а не само да се съобразяваме с това какво искат външни партньори, какво се е случило извън границата на България", отбеляза още той. Според него гневът на гражданите е предизвикан от кризата.

Колкото до това дали самият той би подал оставка Каракачанов декларира, че няма намерение да подава оставка на "ангро". Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководят три години - командирите на видовете въоръжени сили, личният състав, кажат, че не съм се справил като министър на отбраната, обясни той.

Договор за строителството на два нови военни кораба ще бъде подписан до октомври тази година, съобщи още Каракачанов. Той определи като "добро" нивото на подготовка на българския флот и коментира, че българските венноморските сили винаги са готови да посрещнат различни военни предизвикателства.

"Обучението "Бриз" започна на 10-ти юли и ще завърши скоро. Мисля, че нивото на подготовка на нашия флот е добро. Когато успеем да реализираме проекта за двата нови кораба, както и ако успеем да постигнем модернизацията на двете фрегати, мисля че нивото на флота ще бъде още по-добро. Със средствата, с което разполагаме, смятам, че се представяме много добре", каза още Каракачанов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ