Добавката за професионален опит и стаж остава

Добавката за професионален опит и стаж остава

Добавката за професионален опит и стаж остава

Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството, стана ясно след извънредна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, предаде Дарик.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че важните теми, които ще се обсъждат с управляващите, са свързани с доходите и работните места.

От своя страна вицепремиерът Симеонов се извини за изразената лична позиция относно добавката за стаж и уточни, че това не е позиция на правителството.

„Без някой да го е искал от мен лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим”, заяви Симеонов във връзка с изказването му, че клас прослужено време трябва да отпадне и да се изработи механизъм за определяне на минималната работна заплата.

„Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, коментира той, цитиран от „Фокус”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ