Доган обяви най-важните задачи пред ДПС

Доган обяви най-важните задачи пред ДПС

Доган обяви най-важните задачи пред ДПС

Задачата на задачите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа. Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него. Това гласи една от заръките на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, която той отправи към делегатите в националния отчетно-изборен партиен форум днес, провеждан изцяло онлайн. Посланията му бяха прочетени от евродепутата Илхан Кючук, на фона на мълчаливото видео присъствие в кадър на почетния председател на ДПС. След това и самият Догану във видимо добро настроение сподели някои свои прозрения и откровения.
За една година от своето коварно шествие по планетата Covid-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти и показал дефицитите на държавните институции, издигайки здравната сигурност в основен приоритет на всички държави, посочи още Доган.
"Това шокира политическия елит, защото този проблем беше загърбван и отлаган във времето. Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата", прогнозира той.
"Точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като глобално единство, обединени усилия и заедност са най-често изговаряни призиви към всички. Няма съмнение, че всеки интуитивно разбира смисъла на тези послания, но само когато е надвиснала обща опасност над главите ни", заявява Ахмед Доган в обръщението.
Почетният председател на движението припомня и уроците за единство и заедност. "Пожелавам ви да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и реални истории. Но не забравяйте, за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте поне една крачка, но не повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ на врага за всички. Този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс в съотношението, какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политика".
Ахмед Доган се обърна към участниците в конференцията във видеоконферентна връзка с думите "Да направите онлайн конференция заслужава много голяма оценка, г-н председател - поздравления".
Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се утвърждавате, развивате - трябва да се извиня на съдбата, защото получавам вътрешно удовлетворение като ви гледам как сте модел за другите, отбеляза още почетният председател на ДПС.
Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност, на този хъс, който имате да правите и да изграждате нов свят, обобщи той. Преди обръщението на почетния председател д-р Ахмед Доган, обръщения направиха и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът на АЛДЕ Греъм Уотсън и др

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ