Доктор по политология е новият шеф на кабинета на Радев

Доктор по политология е новият шеф на кабинета на Радев

Доктор по политология е новият шеф на кабинета на Радев

Държавният глава назначи с указ днес Калоян Методиев за началник на своя кабинет, съобщи прессекретариатът на президента. Постът се оваканти след като Иво Христов се кандидатира за евродепутат от листата на БСП и спечели мандат в новия европарламент. С друг указ Радев го назначи и начело на Стратегическия съвет към президенството, в който Методиев членуваше досега.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в София. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет "Св.Климент Охридски", където специализира Външна политика и Национална сигурност. 

Калоян Методиев е доктор по политология. Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език. От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в Софийския университет.От 2012 до 2017 година е асистент в ЮЗУ "Неофит Рилски". От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи. Член е на Стратегическия съвет към президента на Републиката. Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ