Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под клетва от специалния прокурор по разследването на „руската връзка“ в избора му, което виси като Дамоклев меч над главата на милиардера от влизането му в Белия дом.

„Наистина искам да го направя“, каза Тръмп пред журналисти в Белия дом малко преди да потегли към Давос вчера.

За американските разузнавателни служби няма съмнение, че Москва се е месила в президентските избори в САЩ чрез кибер атака и чрез фалшиви новини, „обработващи“ общественото мнение. Специалният прокурор Робърт Мълър разследва дали екипът на Тръмп си е сътрудничил с Москва в това.

Мълър освен това иска да установи дали Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието – при какви условия е уволнил директора на ФБР Джеймс Коми. Според бившия директор на федералната полиция, който свидетелства под клетва пред Сената, президентът лично е поискал в разговор с него в Овалния кабинет, да прекрати разследването срещу бившия съветник Майкъл Флин, обвиняем по руската афера.

На въпрос кога може да се състои разпитът, Тръмп отговори – до 2-3 седмици.

Министърът на правосъдието Джеф Сешънс беше първият действащ член на администрацията, разпитан от разследващите миналата седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ