Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под клетва от специалния прокурор по разследването на „руската връзка“ в избора му, което виси като Дамоклев меч над главата на милиардера от влизането му в Белия дом.

„Наистина искам да го направя“, каза Тръмп пред журналисти в Белия дом малко преди да потегли към Давос вчера.

За американските разузнавателни служби няма съмнение, че Москва се е месила в президентските избори в САЩ чрез кибер атака и чрез фалшиви новини, „обработващи“ общественото мнение. Специалният прокурор Робърт Мълър разследва дали екипът на Тръмп си е сътрудничил с Москва в това.

Мълър освен това иска да установи дали Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието – при какви условия е уволнил директора на ФБР Джеймс Коми. Според бившия директор на федералната полиция, който свидетелства под клетва пред Сената, президентът лично е поискал в разговор с него в Овалния кабинет, да прекрати разследването срещу бившия съветник Майкъл Флин, обвиняем по руската афера.

На въпрос кога може да се състои разпитът, Тръмп отговори – до 2-3 седмици.

Министърът на правосъдието Джеф Сешънс беше първият действащ член на администрацията, разпитан от разследващите миналата седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ