Джо Байдън си избра главен прокурор

Джо Байдън си избра главен прокурор

Джо Байдън си избра главен прокурор

Джо Байдън е избрал федералния съдия Мерик Гарланд за свой генерален прокурор. 68-годишният мъж е главен съдия в Апелативния съд на САЩ от окръг Колумбия и бе номиниран от Барак Обама за едно от местата във Върховния съд през 2016 година. Републиканците в Сената обаче така и не проведоха изслушване, пише USA Today.

Според двама души, запознати с процеса на подбор, за избора на Гарланд новоизбраният президент се е обърнал към опитен съдия, заемал високопоставени длъжности в Министерството на правосъдието преди десетилетия. Сред останалите финалисти са бившият сенатор от Алабама Дъг Джоунс и бившата зам.-главна прокурорка Сали Йейтс, предаде „Асошиейтид прес“.

Перспективите за потвърждението на Гарланд за позицията на главен прокурор се затвърдиха, след като в сряда демократите постигнаха контрол над мнозинството в Сената, печелейки и двете сенаторски места от щата Джорджия след проведения балотаж.

Сред първите му предизвикателства ще бъдат текущото разследване срещу сина на Байдън, Хънтър, както и призивите от много демократи за стартиране на разследване срещу Доналд Тръмп, след като напусне президентския пост този месец.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ